Schaken op meerdere borden

Stichting Present is een landelijke vrijwilligersorganisatie die groepen vrijwilligers koppelt aan mensen of maatschappelijke organisaties die een dag hulp nodig hebben. Als in 2014 de Arnhemse afdeling van Present wordt opgericht, word ik ingehuurd als communicatieadviseur om ze in Armhem 'op de kaart' te zetten.

De strategie wordt er één van schaken op meerdere borden. Hoe en waar werven we groepen vrijwilligers? Wie hebben we nodig om in contact te komen met de mensen die onze hulp het hardst kunnen gebruiken? Hoe komen we aan de noodzakelijke fondsen om de organisatie in de lucht te houden?  Niet alleen het plan, maar ook de uitvoering moet gebeuren: het beheer van de website, het inrichten van social media, het maken van nieuwsbrievenfoldersflyerspresentatiesmailings, bedel-brievenjaarverslagen en het bijwonen van evenementen en projectdagen. Een mooie tijd met veel indrukwekkende ontmoetingen!

Heb jij ook plannen om iets te lanceren maar weet je niet hoe je dat de wereld in moet brengen? Neem dan contact met me op!