Bakker Hilvers

Lekker vriendelijk handboek

Mijn eerste klus voor deze vriendelijke bakker is het herschrijven van het personeelshandboek. Hoewel, handboek... Een stapeltje A4-tjes met een nietje in de linkerbovenhoek. Voor mij de uitdaging om van de bestaande teksten met veel goedbedoelde, maar onvriendelijk ogende kapitalen, uitroeptekens en onderstrepingen, een lekker leesbaar geheel te maken. 

Het eindresultaat is een mooi vormgegeven boekje met duidelijke en vriendelijke teksten over hoe Arnhems oudste bakker zich wil onderscheiden met lekker én vriendelijk, en wat hij daarbij verwacht van zijn ruim 100 medewerkers. 

Lamark

Hoe laat je senioren onder druk goed werken met digitale systemen?

Lamark biedt jaarlijks duizenden examenkandidaten in Nederland de mogelijkheid om in één van hun Test Centers een computer based examen te doen op een tijdstip dat hen het beste uitkomt. Zo'n Test Center is een omgeving vol technologie en gespannen examenkandidaten, waar de toezichthouders (veelal 60-plussers) het hoofd onder alle omstandigheden koel moeten houden. Als een kandidaat het examenreglement overtreedt, maar ook als het computersysteem niet goed functioneert. 

De 'techneuten' van Lamark stelden hiervoor een uitgebreide maar vrij ingewikkelde handleiding op, die ik als 'dummy' met een frisse blik herschreef naar heldere, praktische instructies.

Vind jij je eigen instructies volkomen helder maar worden ze toch niet opgevolgd? Laat ze eens lezen door deze buitenstaander of 'dummy'!